Prins Luuk XLV
Volledig scherm
Prins Luuk XLV

Prins Luuk XLV regeert over Ganzendock

BEEK EN DONK - Als Prins Luuk XLV zwaait Jimmy van der Leemputten (28) komend seizoen de scepter over Ganzendonck (Beek en Donk). Hij werd zaterdag als prins bekendgemaakt in Zaal Dave van de Burgt.

Zijn hofhouding bestaat uit zijn vriendin Lisa van Vijfeijken, die als prinses regeert over Ganzendonck, en boezemvriend Elwin Swinkels in de rol van adjudant. Van der Leemputten staat bekend als drijvende kracht achter het festival Wish Outdoor. Zijn motto: Ganzendonck, niet te filme!

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Gemert e.o.