Volledig scherm
© stock.xchng

The Passion in Laarbeek gaat niet door

BEEK EN DONK - De grootschalige opvoering van The Passion in Laarbeek die in april volgend jaar zou plaatsvinden, gaat niet door. De organisatie krijgt het plan niet rond.

Een belangrijke voorwaarde voor de organisatie was dat het evenement gratis toegankelijk zou moeten zijn. Dat bleek volgens mede-initiatiefnemer Ties van Oorsouw in de praktijk een lastig te nemen hobbel.

Aanvankelijk was het de bedoeling om het bijbelse stuk in de hallen van Staadegaard Lieshout op te voeren, maar van dat plan was al eerder afgestapt. De organisatie had nu sporthal D'n Ekker op het oog.

Van Oorsouw sluit niet uit dat het evenement er toch nog een keer in Laarbeek gaat komen. 'Het is een te mooi onderwerp om te laten schieten.'

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Gemert e.o.