Frens van der Zanden is 6 jaar en karttalent
Volledig scherm
Frens van der Zanden is 6 jaar en karttalent © René Manders

Frens (6) uit Sint-Oedenrode: Ze denken dat ik een goed kartkindje ben (video)

EINDHOVEN - Zijn vader rijdt rally's, en zijn opa deed dat ook. De liefde voor autosport krijgt de 6-jarige Frens van der Zanden dus met de paplepel ingegoten.

Terwijl zijn extra kleine kinderkart op circuit De Landsard in Eindhoven wordt klaargemaakt voor vertrek, zit Frens van der Zanden (6) al trots in zijn racewagen. ,,Zo ga je vol gas!", legt hij uit, met zijn voet op het rechterpedaal. Dan verplaatst hij zijn aandacht naar links. ,,En met deze kun je remmen. Hard, of zachtjes."

Spannend
Frens zit pas voor de derde keer in zijn leven in een kart. Toch wacht hem zaterdag al een spannende dag. Dan is hij een van de vijf finalisten in een talentenjacht onder 6- tot 9-jarige coureurs-in-de-dop. Hij werd door de organisatie verkozen uit tientallen aanmeldingen. ,,Ze denken dat ik een goed kartkindje ben." En daarom mag Frens op het circuit in Lelystad laten zien wat hij in zijn mars heeft. ,,Het gaat er niet om hoe snel ik rij. Maar vooral hoe ik het doe." Want een 6- of 9-jarige, dat scheelt nogal, weet ook Frens' vader Roel van der Zanden. ,,Ze kijken vooral naar leergierigheid."

Als Frens wint, krijgt hij een eigen kart, plus gratis lessen.

Zijn vader rijdt rally's, en zijn opa deed dat ook. De liefde voor autosport krijgt de 6-jarige Frens van der Zanden dus met de paplepel ingegoten.