Frens van der Zanden is 6 jaar en karttalent
Volledig scherm
Frens van der Zanden is 6 jaar en karttalent © René Manders

Frens (6) uit Sint-Oedenrode: Ze denken dat ik een goed kartkindje ben (video)

EINDHOVEN - Zijn vader rijdt rally's, en zijn opa deed dat ook. De liefde voor autosport krijgt de 6-jarige Frens van der Zanden dus met de paplepel ingegoten.

Terwijl zijn extra kleine kinderkart op circuit De Landsard in Eindhoven wordt klaargemaakt voor vertrek, zit Frens van der Zanden (6) al trots in zijn racewagen. ,,Zo ga je vol gas!", legt hij uit, met zijn voet op het rechterpedaal. Dan verplaatst hij zijn aandacht naar links. ,,En met deze kun je remmen. Hard, of zachtjes."

Spannend
Frens zit pas voor de derde keer in zijn leven in een kart. Toch wacht hem zaterdag al een spannende dag. Dan is hij een van de vijf finalisten in een talentenjacht onder 6- tot 9-jarige coureurs-in-de-dop. Hij werd door de organisatie verkozen uit tientallen aanmeldingen. ,,Ze denken dat ik een goed kartkindje ben." En daarom mag Frens op het circuit in Lelystad laten zien wat hij in zijn mars heeft. ,,Het gaat er niet om hoe snel ik rij. Maar vooral hoe ik het doe." Want een 6- of 9-jarige, dat scheelt nogal, weet ook Frens' vader Roel van der Zanden. ,,Ze kijken vooral naar leergierigheid."

Als Frens wint, krijgt hij een eigen kart, plus gratis lessen.

Zijn vader rijdt rally's, en zijn opa deed dat ook. De liefde voor autosport krijgt de 6-jarige Frens van der Zanden dus met de paplepel ingegoten.
  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Best e.o.