article
1.6148417
Het leven van topbestuurders van een succesvol topbedrijf is toch maar zwaar.
Aandelenbonus voor een 'coole' jacht en meer aandacht voor partner
Het leven van topbestuurders van een succesvol topbedrijf is toch maar zwaar.
http://www.ed.nl/mening/blogs/eco-talk/aandelenbonus-voor-een-coole-jacht-en-meer-aandacht-voor-partner-1.6148417
2016-06-28T13:58:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6148418.1467122451!image/image-6148418.JPG
Eindhoven,Economie,topbestuurders,hermes
Eco Talk
Home / Mening / Blogs / Eco Talk / Aandelenbonus voor een 'coole' jacht en meer aandacht voor partner

Aandelenbonus voor een 'coole' jacht en meer aandacht voor partner

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wat met de aandelenbonus? Een jacht op de middellandse zee.
  Het leven van topbestuurders van een succesvol topbedrijf is toch maar zwaar.

  Zorgen op het werk om het marktleiderschap, die dwarse medebestuurders of bonden die moeilijk doen over arbeidsvoorwaarden. En dan thuis ook nog eens zorgen. Dwarse puberende kinderen, een partner die klaagt wegens te weinig aandacht en oh ja, er komt er wéér een aandelenverkoop aan. Wat moeten we nu toch weer met al dat geld?

  Door al dat zakelijk succes voldoet het bedrijf aan de criteria voor vrijgeving van de aandelen die drie jaar eerder als voorwaardelijke aandelenbonus waren uitgekeerd. Omdat intussen de koers ook nog eens fors is gestegen, ook weer door het succes, zijn het miljoenenbedragen geworden. Laat zeggen 1,8 miljoen euro, terwijl twee maanden eerder al voor een slordige 1,25 miljoen euro aan aandelen werd verkocht.

  Daar zit je dan met 3 miljoen euro op de bank. Terwijl de gewone geldbonus van begin dit jaar nog lang niet op is. Ongevraagd, want de onafhankelijke stichting die de aandelenbonussen beheert om speculatie tegen te gaan, heeft tot verkoop direct na vrijgeving besloten. De bestuurder heeft bij zijn aantreden ooit als criterium opgegeven direct verkopen na vrijgeven, als de aandelenkoers goed is. Maar toen was al dat geld nog zo abstract en super welkom.

  Maar nu komt het geld met bakken binnen en is er te weinig tijd om het uit te geven. Dat tweede huis voor de vakantie is er al lang. Of het zou weer een grotere moeten zijn en dan iets dichter bij het vliegveld in dat zuid-Europese land. Zodat hij en zijn gezin er met een privé-vliegtuig wat makkelijker naar toe kunnen.

  Of moet het geld klaar staan om belastingschuld mee te betalen. Want er wordt wel geklaagd over een graaicultuur, maar de fiscus, en daarmee iedereen, graait vrolijk mee. Nee, de financieel adviseur heeft gezorgd dat dat in orde is.

  Dan toch maar een jacht op de middellandse zee. De puberkinderen hebben gezegd dat 'cool' te vinden en bovendien kun je op zo'n jacht heel veel aandacht aan je partner geven.

  Tekst: Harrie Verrijt