article
1.6092511
OPINIE - De auteur Ad Wouters komt uit Bladel. Gaan we echt voor nul verkeersdoden in Brabant? Nee!
Opinie - Beeldkrant leidt af van de weg
OPINIE - De auteur Ad Wouters komt uit Bladel. Gaan we echt voor nul verkeersdoden in Brabant? Nee!
http://www.ed.nl/mening/opinie-beeldkrant-leidt-af-van-de-weg-1.6092511
2016-06-09T08:18:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5105187.1464097871!image/image-5105187.jpg
Eindhoven,Opinieartikel,hermes
Mening
Home / Mening / Opinie - Beeldkrant leidt af van de weg

Opinie - Beeldkrant leidt af van de weg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  OPINIE - De auteur  Ad Wouters komt uit Bladel. Gaan we echt voor nul verkeersdoden in Brabant? Nee! 

  Terwijl de overheid een fors bedrag uitgeeft aan de campagne met de slogan 'Beloof jij je ogen op de weg te houden?' kunnen we in de Kempen helaas met z'n allen vaststellen dat deze hartenkreten van de provincie en Den Haag nog niet zijn doorgedrongen tot in het gemeentehuis van Bladel. Rijden we vanuit Hapert of Bladel richting Casteren (Gagelvelden) dan kunnen we de fel verlichte beeldkrant met de kennelijk zeer belangrijke gemeenteberichten, evenementen en reclame niet ontwijken. Verkeersdeelnemers worden als het ware gedwongen kennis te nemen van deze boodschappen. Pal langs de rijbaan!

  Even is de belofte om de ogen op de weg te houden minder belangrijk. De gemeenteberichten en reclame uit Bladel zijn blijkbaar belangrijker dan de veiligheid van de verkeersdeelnemers. Geacht gemeentebestuur van Bladel, u bent als wegbeheerder mede verantwoordelijk voor de veiligheid van de weggebruikers en hoort op de hoogte te zijn van de risico's welke u uitlokt door dit storende element in het bosgebied en buiten de bebouwde kom te plaatsen.

  Dat in het verleden juist op dit wegvak meerdere dodelijke verkeersslachtoffers zijn gevallen zal de verantwoordelijke bestuurders wel even ontgaan zijn. Weg met dit soort afleidende elementen! Er zijn voldoende dag- en weekbladen, lokale radio en tv en sociale media om het plaatselijke nieuws te verspreiden. Hou je ogen op de weg… Ook in de gemeente Bladel.