article
1.6125229
OPINIE - De auteur van dit artikel is Nico de Mus uit Nuenen.
Opinie - Dubbele bodem bij plan azc in Vaarle
OPINIE - De auteur van dit artikel is Nico de Mus uit Nuenen.
http://www.ed.nl/mening/opinie-dubbele-bodem-bij-plan-azc-in-vaarle-1.6125229
2016-06-21T08:22:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6115022.1466098063!image/image-6115022.JPG
Nuenen,Asiel,Opinieartikel,Vluchteling,hermes
Mening
Home / Mening / Opinie - Dubbele bodem bij plan azc in Vaarle

Opinie - Dubbele bodem bij plan azc in Vaarle

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   foto Tom Valstar/fotomeulenhof
  OPINIE - De auteur van dit artikel is Nico de Mus uit Nuenen.

  Ik heb met verwondering de artikelen over het asielzoekerscentrum op Vaarle in Nuenen gelezen (ED 17 juni). Ik houd – net als zovelen – mijn hart vast, als de gemeente Nuenen weer iets gaat doen. Is er ook deze keer weer kans op een dubbele bodem?

  Gulbergen
  Je zou het haast gaan denken, want door het azc mag men op het Landgoed Gulbergen ineens versneld gaan bouwen. Er worden een paar stappen overgeslagen, omdat het voor het azc is. De kosten voor de huizen zullen ook wel meegefinancierd worden uit een of ander potje, zodat Gulbergen er goed van af komt.

  Er zou in het verleden zijn afgesproken, dat alleen in bestaande woningen op Vaarle permanent gewoond mag worden. Er staan nog maar drie huizen, waarvan één met een echte bewoner. De overige woningen en boerderijen zijn de afgelopen jaren gesloopt.

  Vakantiehuisjes
  Dus ook voor de te bouwen vakantiehuisjes, waarvoor nog een aantal trajecten doorlopen dienen te worden, geldt dat daar nooit permanente bewoning is toegestaan. Er zouden geen uitzonderingen worden gemaakt. Dus daarom zal de eigenaar van Landgoed Gulbergen geen bezwaar hebben tegen het azc.

  Verder geldt dat de gemeente Nuenen weer eens de buren met haar problemen gaat opschepen. Daar bedoel ik mee, dat de bewoners van het azc met grote zekerheid niet naar Nuenen gaan om boodschappen te doen, maar naar Brandevoort en Mierlo, de winkels daar liggen op de kortste afstand van het azc.

  Verder hebben we daar het spoor, waar de treinen nog meer last zullen krijgen van mensen op het spoor, omdat hoogstwaarschijnlijk Nuenen niet genoeg ambtenaren heeft om deze mensen te begeleiden.

  Verdomhoekje
  Nee, dan een andere locatie, tussen Wolvendijk en de Opwettenseweg. Dat is echt Nuenens terrein, dicht bij het centrum, groot genoeg en er zijn daar ook al bouwplannen. Laat men daar maar huizen bouwen voor de verhuur, waar men eerst asielzoekers in plaatst. Dan worden ze meteen opgenomen in de Nuenense gemeenschap en worden ze niet in een verdomhoekje gestopt.

  Ik hoop dat ik de gemeente Nuenen een oplossing heb aangedragen waardoor een win-win situatie ontstaat.