article
1.6524193
OPINIE - De auteur Lambert Verhoeven komt uit Nijnsel.
Opinie - Een trotse moeder als voorbeeld
OPINIE - De auteur Lambert Verhoeven komt uit Nijnsel.
http://www.ed.nl/mening/opinie-een-trotse-moeder-als-voorbeeld-1.6524193
2016-10-13T08:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5595348.1452028257!image/image-5595348.jpg
Deurne,Opinieartikel,Geld,hermes
Mening
Home / Mening / Opinie - Een trotse moeder als voorbeeld

Opinie - Een trotse moeder als voorbeeld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  OPINIE - De auteur Lambert Verhoeven komt uit Nijnsel.

  Zonder het glas (altijd) halfleeg te willen zien, mag je toch stellen dat de meeste artikelen die je uit de krant oplepelt je niet bepaald vrolijk stemmen. Daarom ga ik altijd naarstig op zoek naar de witte raaf en Eureka!, in de editie van 12 oktober trof ik hem aan, in volle schoonheid. De rubriek 'Mijn geld en ik' waarin een alleenstaande Somalische moeder, woonachtig in Deurne met zes kinderen in alle nuchterheid vertelt hoe zij de ongetwijfeld talrijke eindjes aan elkaar knoopt met een uitkering en een handjevol kinderbijslag.

  De kinderen krijgen elke dag een volwaardige maaltijd voorgeschoteld, alle rekeningen worden betaald en je proeft het geluk van de trotse moeder die het hoofd op bewonderenswaardige wijze boven water houdt. Wat een verhaal! Jammer dat het niet op de voorpagina stond en de dag erna werd gedeeld met alle landelijke dagbladen en met name de vrouwenbladen waarin alleen maar zogenaamde succesvrouwen, zo voordelig mogelijk afgebeeld, aan het woord komen. Over voorbeeldfunctie gesproken. Zo kan het ook. Geen gemopper, geen gezeur. Dit is mijn lot en ik probeer er voor mij en mijn kinderen het beste van te maken. En hoe! Een feest om te lezen, de ontroering nabij.

  Deurne, wees trots op deze inwoners en ben er zuinig op. De dag ervoor zag ik een artikel over succesvolle, bewierookte zakenvrouwen. Ik had er graag eentje geskipt en deze Somalische er voor in de plaats gezet.