article
1.6427059
OPINIE - Titus van Goch uit Eindhoven is kunstenaar, en dit jaar voor het eerst niet opgenomen in de atelierroute. En dat vindt hij erg jammer.
Opinie - Gooi roer bij Atelierroute niet om
OPINIE - Titus van Goch uit Eindhoven is kunstenaar, en dit jaar voor het eerst niet opgenomen in de atelierroute. En dat vindt hij erg jammer.
http://www.ed.nl/mening/opinie-gooi-roer-bij-atelierroute-niet-om-1.6427059
2016-09-22T08:04:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5207232.1458318608!image/image-5207232.jpg
Eindhoven,Opinieartikel,Cultuur,hermes
Mening
Home / Mening / Opinie - Gooi roer bij Atelierroute niet om

Opinie - Gooi roer bij Atelierroute niet om

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  OPINIE - Titus van Goch uit Eindhoven is kunstenaar, en dit jaar voor het eerst niet opgenomen in de atelierroute. En dat vindt hij erg jammer.

  Behalve de eerste editie heb ik alle jaren meegedaan met de Atelierroute Eindhoven. Zoals gewoonlijk had ik me ook voor dit jaar ingeschreven. Helaas kreeg ik een e-mailtje met de mededeling dat ik niet werd opgenomen in de route. Het nieuwe bestuur wil de route op een hoger plan trekken.

  Volgens een artikel in het ED (16 september) 'gaat het roer flink om'.

  Best jammer, want ik heb de afgelopen jaren honderden enthousiaste bezoekers gehad. Sommigen hadden mijn atelier ieder jaar vast in hun route gepland. Mensen kwamen gewoon een kijkje nemen en sommigen raakten zelfs geïnspireerd om potlood en kwast weer op te pakken.

  Helaas moet dit verdwijnen, want de beeldende kunst van Eindhoven kan een professionele impuls gebruiken. Doe dat dan via een professioneel platform, bijvoorbeeld het Van Abbemuseum. Misschien een extra route op een ander tijdstip in een professionelere vorm, maar behoud wat Leonie Marechal en Lennie van Vugt in jaren hebben bewaakt.

  Ik verheugde me al op volgend jaar oktober, want dan is het dertig jaar geleden dat ik startte met modeltekenen en schilderen. Het wordt een iets ander feestje.

  Ik doe weliswaar niet mee met de Atelierroute dit jaar, maar mijn atelier is op 1 en 2 oktober gewoon open.