article
1.6220702
OPINIE - Peter van der Sangen uit Helmond krijgt een vervelend gevoel van de Turks-Nederlandse ondernemers die schoon schip willen maken met aanhangers van 'terroristen'.
Opinie - 'Haatzaaien vanuit veilig Nederland'
OPINIE - Peter van der Sangen uit Helmond krijgt een vervelend gevoel van de Turks-Nederlandse ondernemers die schoon schip willen maken met aanhangers van 'terroristen'.
http://www.ed.nl/mening/opinie-haatzaaien-vanuit-veilig-nederland-1.6220702
2016-07-26T08:15:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6220704.1469519857!image/image-6220704.jpg
Eindhoven,Opinieartikel,hermes
Mening
Home / Mening / Opinie - 'Haatzaaien vanuit veilig Nederland'

Opinie - 'Haatzaaien vanuit veilig Nederland'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Turken op de Erasmusbrug in Rotterdam gaan de straat op na de mislukte staatsgreep. archieffoto Frank de Roo
  OPINIE - Peter van der Sangen uit Helmond krijgt een vervelend gevoel van de Turks-Nederlandse ondernemers die schoon schip willen maken met aanhangers van 'terroristen'. 

  In de krant van afgelopen zaterdag lezen we op de voorpagina over toenemende spanningen onder Turkse Nederlanders. Een ondernemer die Erdogan bejubelt, vroeg zijn landgenoten om brede steun om schoon schip te maken met aanhangers van terroristen. Met aanhangers van de terroristen bedoelt hij diegenen die het gedachtegoed van Gülen ondersteunen. Terwijl ik het artikel verder lees en vervolg op de tweede pagina - er worden twee hele pagina's besteed aan dit gedoe - bekruipt me steeds meer een vervelend gevoel en komen er vragen op die steeds absurder lijken te worden.

  Allereerst: wie bedoelt deze Turks-Nederlandse ondernemer eigenlijk met 'landgenoten'. Ik ben ook zijn landgenoot, maar ik denk dat hij niet mij en mijn miljoenen andere landgenoten bedoelt. Volgens mij interesseert deze man zich niets voor mij en mijn landgenoten. Het gaat hem om Nederlanders die hun oorsprong in Turkije hebben en ook nog aanhanger zijn van Erdogan. Het begrip Nederlander in het woord Turkse Nederlander wordt voor mij wel erg vaag.

  Een ander voorbeeld is dat andersdenkende Turkse Nederlanders voor het gemak maar meteen als terroristen worden beschouwd. Met andere woorden: bij de Turkse Nederlanders van de bedoelde ondernemer mag er alleen op zijn Erdogans worden gedacht. Tot slot moet het me van het hart dat ik het bijzonder hypocriet vind als Turkse Nederlanders, zelfs van de derde generatie, al feestend met Turkse vlaggen hun zogeheten vaderland, bejubelen in de verschillende Nederlandse steden.

  Als je het beleid en het dictatoriale leiderschap van Erdogan zo prettig vindt, ga dan terug naar Turkije en kom daar op voor je belangen. Maar ga niet, jezelf verschuilend in het veilige Nederland, hier haat en tweedracht zaaien. Daar help je alle Nederlanders hier en Turken in Turkije niet mee. En tot slot, te pas en te onpas wordt het begrip democratie gebruikt. Laten we wel wezen: anders denken hoort daar ook onder.