article
1.6260093
OPINIE - De auteur Wilma Berkhout komt uit Helmond.
Opinie - Hillary als rolmodel voor alle meisjes
OPINIE - De auteur Wilma Berkhout komt uit Helmond.
http://www.ed.nl/mening/opinie-hillary-als-rolmodel-voor-alle-meisjes-1.6260093
2016-08-12T08:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4240799.1395139008!image/image-4240799.jpg
Helmond,Opinieartikel,hermes
Mening
Home / Mening / Opinie - Hillary als rolmodel voor alle meisjes

Opinie - Hillary als rolmodel voor alle meisjes

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  OPINIE - De auteur Wilma Berkhout komt uit Helmond.

  Natuurlijk mag ik niet stemmen in de VS. Maar als ik mocht, zou ik op Hillary stemmen. Ik werd geraakt door de geweldige speech van Michelle Obama op de conventie van de Democraten. Zij benoemt wat Hillary gedaan en bereikt heeft en ziet haar als rolmodel voor haar dochters: dat ook zij (net als jongens) in het leven alles kunnen bereiken.

  Ik las een artikel uit de Washington Post van 2 augustus van Nicholas Kristof over waarom ook mannen er (bewezen) beter van worden als een vrouw aan de macht is.

  In het ED van 5 augustus staat een artikel waarom documentairemaker Michael Moore denkt dat het toch Donald Trump wordt. Zowel Kristof als Moore benoemt wat volgens hen aan Hillary mankeert: onpopulair, niet te vertrouwen, de oude manier van politiek bedrijven en opportunistisch. Dus gaan mensen op Trump stemmen.

  Tegen de boze blanke mannen, die bang zijn dat de macht uit hun handen glipt, zou ik willen zeggen: de enige verschillen tussen Hillary en Donald zijn dat Hillary een vrouw is en Donald een man en dat hij in het kwadraat de ondeugden die aan Hillary worden toegeschreven, beoefent en beoefend heeft. Bovendien, wie als politiek leider (in de geschiedenis 99,9 procent mannen) deze zonden niet gepraktiseerd heeft, moge de eerste steen werpen.

  Kristof zegt dat hij voor een vrouwelijke president is, maar niet deze. Toch mogen we voor de allereerste keer in de ruim 200 jaar geschiedenis van de VS denken aan een vrouw. Voor de eerste keer in de geschiedenis wordt de les aan alle meisjes van deze wereld dat ook zij president van de VS kunnen worden, concreet. En dát ontroert mij echt.