article
1.6456332
OPINIE - De auteur Frank Willems komt uit Bladel.
Opinie - Laat prinses Amalia haar eigen weg zoeken
OPINIE - De auteur Frank Willems komt uit Bladel.
http://www.ed.nl/mening/opinie-laat-prinses-amalia-haar-eigen-weg-zoeken-1.6456332
2016-09-28T08:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5798195.1457364161!image/image-5798195.jpg
Bladel,Opinieartikel,Koninklijk Huis,hermes
Mening
Home / Mening / Opinie - Laat prinses Amalia haar eigen weg zoeken

Opinie - Laat prinses Amalia haar eigen weg zoeken

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Prinses Amalia
   Fotograaf
  OPINIE - De auteur Frank Willems komt uit Bladel.

  Onze dochter, die ongeveer dezelfde leeftijd heeft als kroonprinses Amalia, gelooft niet meer in sprookjes. Maar het nieuws dat Amalia vanaf haar achttiende jaarlijks bijna anderhalf miljoen euro, waarvan ruim twee-en-een-halve ton voor haarzelf, kan toucheren, lijkt toch op een prinsessensprookje. Als belangrijke reden wordt aangehaald dat zij financieel onafhankelijk en daarmee onomkoopbaar moet zijn! Voor wie geldt dat niet?

  Ik vind al langer dat hier sprake is van een subtiele vorm van kindermishandeling. Als ik op eenzelfde manier onze dochter nu al zou drillen richting een zekere functie in haar latere leven, zou de kinderbescherming - mocht haar dit ter ore komen - aan de voordeur rammelen. En terecht, elk kind heeft het recht om een eigen weg te zoeken. Op die leeftijd weten kinderen misschien wel wat ze willen worden, maar dan moet nog maar blijken of het echt leuk is en of het aansluit bij hun talent en competenties.

  Dat geldt dus niet voor staatshoofd van Nederland worden. Ze staan voor je op de banken en kopen het ongemakkelijke gevoel dat kan ontstaan af. Je wordt opgevoed in een familie die echt lijkt te menen dat ze - jij als oudste incluis - door God gezonden is om deze taak te verrichten. En geen kinderbeschermer die hier iets aan verandert.

  Stop toch met dat rare sprookje. Maak een keuze uit mensen die dat echt willen en kunnen. Laat dat kind een normaal leven leiden. Als ze dan toch meent dat staatshoofd worden haar doel is, kan ze zich gewoon verkiesbaar stellen. Zoals mijn dochter of uw kinderen dat ook zouden kunnen.