article
1.6209447
OPINIE - Frank van Lieshout komt uit Geldrop en vindt dat er extra aandacht moet zijn voor de psychisch kwetsbare mensen in onze samenleving. Dat voorkomt mogelijk ook terrorisme.
Opinie - Stop terroristen, maar dood ze niet
OPINIE - Frank van Lieshout komt uit Geldrop en vindt dat er extra aandacht moet zijn voor de psychisch kwetsbare mensen in onze samenleving. Dat voorkomt mogelijk ook terrorisme.
http://www.ed.nl/mening/opinie-stop-terroristen-maar-dood-ze-niet-1.6209447
2016-07-21T08:10:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4309188.1397126452!image/image-4309188.jpg
Geldrop,Terrorisme,Opinieartikel,hermes
Mening
Home / Mening / Opinie - Stop terroristen, maar dood ze niet

Opinie - Stop terroristen, maar dood ze niet

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  OPINIE - Frank van Lieshout komt uit Geldrop en vindt dat er extra aandacht moet zijn voor de psychisch kwetsbare mensen in onze samenleving. Dat voorkomt mogelijk ook terrorisme.

  De zeventienjarige jongeman, die in de Duitse trein tekeerging met een bijl, is doodgeschoten. Vreselijk! Je vraagt je dan toch af in hoeverre de politie wordt getraind om in eerste instantie daders buiten gevecht te stellen. De dader vluchtte, waarom werd hij dan doodgeschoten?

  De focus is erg gericht op islamitisch terrorisme. Bij veel daders kan echter een psychotische handelswijze worden gezien.

  Helaas kunnen we niet ontkennen dat door de aanhoudende terroristische daden een bepaald beeld ontstaat.

  'Glaaswaan'
  Ruim een eeuw geleden kwam de 'glaswaan' onder de aandacht. Het was de tijd van opkomende wetenschappen. In een tijd dat er inzicht én doorzicht kwam op allerlei gebieden, ontwikkelden verwarde mensen juist deze 'glaswaan' (ze kijken door me heen….). Dat pastte bij de cultuur toen. Bij onze tijd past dat verwarde, psychotische mensen in het kader van jihadistisch terrorisme irreële ideeën plus inhoudelijk gevaarlijk gedrag ontwikkelen.

  Dit vraagt om extra aandacht voor de psychisch kwetsbare mensen in onze samenleving. Juist deze groep wordt ook tekortgedaan door de bezuinigingen in de zorg. Ik zou de autoriteiten willen oproepen de daders van aanslagen te stoppen, maar ze niet te doden.

  Voorzieningen
  Als we onze zorg voor de kwetsbare medemens niet negeren door de voorzieningen op peil te houden, dan kunnen deze mensen deel uitmaken van onze samenleving. Dat voorkomt mogelijk terrorisme en is goed voor de hele samenleving.