article
1.6315740
OPINIE - De auteur van het artikel is Mikki Pepels uit Geldrop-Mierlo. Haar zoon werd gebeten door een herdershond.
Opinie - Van kastje naar muur na beet door hond
OPINIE - De auteur van het artikel is Mikki Pepels uit Geldrop-Mierlo. Haar zoon werd gebeten door een herdershond.
http://www.ed.nl/mening/opinie-van-kastje-naar-muur-na-beet-door-hond-1.6315740
2016-08-30T08:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4516845.1441735301!image/image-4516845.jpg
Geldrop-Mierlo,Opinieartikel,Politie,hermes
Mening
Home / Mening / Opinie - Van kastje naar muur na beet door hond

Opinie - Van kastje naar muur na beet door hond

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf

  OPINIE - De auteur van het artikel is Mikki Pepels uit Geldrop-Mierlo. Haar zoon werd gebeten door een herdershond.

   

  Zojuist heb ik het artikel met de titel 'Pak baas vechthond aan' gelezen (ED 26 augustus). Ik geloof niet dat ik ooit eerder op een artikel gereageerd heb, maar nu moest het er uit.

  Litteken
  Ongeveer een jaar geleden is onze zoon (toen 7 jaar) uit het niets gebeten door een herdershond. De hond liep aan een losse lijn. Mijn zoon rende over de stoep zijn vriendje tegemoet toen de hond zich plotseling omdraaide en mijn zoon een flinke knauw in zijn buik gaf.

  Ik sprak direct de eigenaar aan en hij haalde zijn schouders op. We moesten de wond laten behandelen in het ziekenhuis, inmiddels is het een litteken op zijn buik en hebben we veel moeite moeten doen om hem weer vertrouwen in (grote) honden te geven.

  Aangifte
  Omdat we zo geschrokken waren en teleurgesteld in de reactie van de eigenaar, wilden we aangifte doen. Wat volgde waren enkele weken waarin we van het kastje naar de muur zijn gestuurd door de gemeente en de politie Geldrop-Mierlo. De gemeente deed het af als een zaak voor de politie en de politie deed het af als een zaak voor de gemeente. Na twee keer een bezoek aan de politie en twee keer een bezoek aan de gemeente, hebben we de politie Eindhoven gebeld. We kregen een agent aan de telefoon die vertelde dat we wel degelijk aangifte konden doen. Hij gaf aan op basis van welk artikel. Nogmaals togen we naar de politie Geldrop-Mierlo en weer kregen we nul op het rekest. Toen hebben we het opgegeven.

  Verdrietig en boos
  Nog steeds maakt het me verdrietig en boos als ik er aan denk. De man woont bij ons in de straat. Zijn hond is misschien geen vechthond, maar we weten wel dat hij gebruikt wordt bij beveiliging van gebouwen. Hij hoeft van ons absoluut niet dood. Een muilkorf, een officiële waarschuwing voor de eigenaar (en een oprecht 'sorry') was wat we vroegen. Wat we kregen is het gevoel dat het in Nederland 'gewoon' kan dat een hond een kind bijt en niemand daarvoor verantwoordelijk gehouden wordt.

  Wat ik mij afvraag is: als de Tweede Kamer kiest voor een strengere aanpak, wordt die aanpak dan ook doorgevoerd aan de loketten waar je als burger terechtkomt?