article
1.6678085
OPINIE - De auteur Frank Depla is woordvoerder sport van de PvdA in de gemeenteraad in Eindhoven.
Opinie - Voor een sterke wijk is een sportclub onmisbaar
OPINIE - De auteur Frank Depla is woordvoerder sport van de PvdA in de gemeenteraad in Eindhoven.
http://www.ed.nl/mening/opinie-voor-een-sterke-wijk-is-een-sportclub-onmisbaar-1.6678085
2016-11-25T09:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6678086.1480063633!image/image-6678086.JPG
Eindhoven,Opinieartikel,hermes
Mening
Home / Mening / Opinie - Voor een sterke wijk is een sportclub onmisbaar

Opinie - Voor een sterke wijk is een sportclub onmisbaar

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  OPINIE - De auteur Frank Depla is woordvoerder sport van de PvdA in de gemeenteraad in Eindhoven.

  Met de nieuwe sportvisie zetten we in Eindhoven in op sterke verenigingen. Sportverenigingen leveren een bijdrage aan de sportdeelname in de stad. Maar ook spelen ze een belangrijke maatschappelijke rol in het welzijn van mensen omdat het plekken zijn waar mensen ontmoeten en verbinden. Juist in wijken waar dat nodig is. Dan is het spijtig om te moeten constateren dat in een dergelijke wijk de sportvereniging RKVV Tongelre moet vechten voor haar bestaan.

  Balans
  De pech die deze club heeft, is dat de nieuwe accommodatie is gebouwd op de verwachte groei van de nieuwe wijk. Door de crisis van 2008 is deze nog niet afgebouwd. En dan is het logisch dat de verdere groei van deze club stagneert, en dat kosten niet in balans zijn met de inkomsten.

  Het gaat om een club met bijna tweehonderd jeugdleden, van wie een behoorlijk aantal gebruikmaakt van regelingen - zoals het Jeugdsportfonds - om hun lidmaatschap te kunnen betalen. Dus juist de groep kinderen voor wie het van groot belang is dat ze blijven sporten. Een alternatief is er niet, want RKVV Tongelre is de enige voetbalvereniging in de wijde omtrek.

  Toegankelijk
  Het risico is groot dat in een wijk waar we meer Eindhovenaren aan het sporten willen krijgen, het er juist minder worden. De PvdA staat voor sterke wijken en wij vinden het een taak van de overheid om de toegankelijkheid van clubs en accommodaties voor iedereen te borgen.

  Dit is niet de bedoeling van de nieuwe sportvisie, wethouder Wedemeijer. Doe er wat aan! Zorg voor een goede oplossing. Zodat ook de kinderen uit deze wijk op zaterdag blijven meedoen, door hun potje voetbal met andere kinderen uit de stad!

  Dinsdag zullen wij aan de wethouder vragen alles er aan te doen om de club te redden. De 'stekker eruit trekken' past dan niet.