article
1.6092342
OPINIE - De auteur van dit artikel is Gerrit Wolbers uit Deurne.
Opinie - Werkenden betalen te weinig pensioenpremie
OPINIE - De auteur van dit artikel is Gerrit Wolbers uit Deurne.
http://www.ed.nl/mening/opinie-werkenden-betalen-te-weinig-pensioenpremie-1.6092342
2016-06-09T07:57:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4310595.1397204771!image/image-4310595.jpg
Eindhoven,Opinieartikel,Pensioen,hermes
Mening
Home / Mening / Opinie - Werkenden betalen te weinig pensioenpremie

Opinie - Werkenden betalen te weinig pensioenpremie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  OPINIE - De auteur van dit artikel is Gerrit Wolbers uit Deurne. 

  Er werd altijd gezegd dat de jongeren opdraaien voor het pensioen van de ouderen. Het tegendeel is waar. Uit berekeningen is nu gebleken dat werkenden veel te weinig premie betalen voor hun pensioenopbouw. Hierdoor wordt ook de financiële positie van de pensioenfondsen aangetast. Ik heb hierdoor al een keer een korting gekregen op mijn pensioenuitkering. Naar nu blijkt was dit helemaal niet nodig. Kortom veel ouderen die in hetzelfde schuitje zitten, zijn gewoon belazerd.

  Volgens een rapport van toezichthouder De Nederlandsche Bank wordt door de pensioenfondsen gemiddeld 16 procent te weinig pensioen op de inkomens van werkenden ingehouden. Voor elke euro pensioen die werkenden opbouwen wordt dus slechts 84 cent premie betaald! Hierdoor hollen de pensioenfondsen hun financiële positie uit. Daarmee wordt ons ouderen al vele jaren de indexatie door de neus geboord.

  Simpel gezegd subsidiëren ouderen op een forse wijze de pensioenopbouw van werkenden. Bovendien wordt er onnodig paniek gezaaid over de pensioenen. Daarbij wordt de rekening bij de ouderen gelegd, terwijl ondertussen ook nog eens enorme bergen geld zijn opgespaard.

  Het wordt tijd dat de politiek dit op de agenda zet, zodat volgend jaar bij de verkiezingen hier aandacht aan wordt besteed.

  De partij 50Plus is niet mijn partij, maar misschien is het mogelijk dat zij met een paar betrokken en kundige mensen de ouderen mobiliseert. Mijn steun hebben ze!

   

   

  Deurne