Volledig scherm
© EPA

Ajacied Dolberg beste talent van Denemarken

Ajax-spits Kasper Dolberg is vanavond op het Deense voetbalgala uitgeroepen tot beste talent van het afgelopen jaar. Dolberg brak in 2016 door bij Ajax en debuteerde bovendien voor Denemarken.

Dolberg was samen met Pione Sisto (Celta de Vigo), Jeppe Højbjerg (Esbjerg) en Marcus Ingvartsen (FC Nordsjaelland) genomineerd.

,,De grootste eer dit seizoen vond ik mijn debuut voor het Deense elftal, maar ik ben ook trots om deze award te winnen'', zei Dolberg tijdens een gala van de Deense voetbalbond DBU. Dolberg maakte dit seizoen in de eredivisie al dertien treffers. Vorige week scoorde hij nog in de Europa League tegen zijn landgenoten van FC Kopenhagen.

Dolberg is ondanks een blessure opgeroepen voor de nationale voetbalploeg van zijn land. Denemarken speelt zondag een WK-kwalificatieduel in en tegen Roemenië. 

Kasper Schmeichel werd gekozen tot beste speler. De doelman van Leicester City won die prijs vorig jaar ook al.

Stale Solbakken van FC Kopenhagen werd uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. 

Volledig scherm
© getty
  1. Oranjevrouwen willen geen vriendendienst

    Oranjevrouwen willen geen vrien­den­dienst

    De Oranjevrouwen hebben morgenavond tegen België aan een punt genoeg om de kwartfinale van het EK-voetbal te bereiken. De situatie kan zich gedurende de avond voordoen dat ook België blij is met een gelijkspel. Eén van de Belgische journalisten, in Tilburg met een flinke groep uitgerukt, wil weten over er een vriendendienst mogelijk is. Bondscoach Sarina Wiegman lacht. ,,Daar doen we dus niet aan,’’ zegt ze. ,,Natuurlijk zijn we ons bewust van de verschillende scenario’s, maar we gaan gewoon voor de winst. Dan is er geen onduidelijkheid.’’