Volledig scherm
© Bert Jansen

Advocaat gaat hoge vergoeding eisen voor vrijgesproken verdachte van moord op Ernesto Pistone

EINDHOVEN - Advocaat Serge Weening gaat een hoge vergoeding eisen voor Eindhovenaar Fatih M. die werd vrijgesproken van de moord op Ernesto Pistone.

M. heeft 2,5 jaar in voorarrest gezeten en werd 2 weken geleden door het gerechtshof in Den Bosch wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van medeplichtigheid aan de moord op Eindhovenaar Pistone, die in februari 2014 bij zijn huis werd neergeschoten. Zijn vriendin Toos van V. had de opdracht voor de moord gegeven en kreeg 18 jaar cel. Haar minnaar Jeffrey E., die bemiddelde tussen V. en de schutter kreeg 16 jaar, schutter Serdar A. 18.

Het Openbaar Ministerie gaat niet in beroep tegen de vrijspraak van M. Het hof vond dat niet bewezen kon worden dat M. in bezit was van een van de telefoons die op het tijdstip en de plaats van de moord werden uitgepeild.

Weening wil meer dan de standaard-vergoeding voor M. vragen, omdat hij bezig was met het opzetten van een eigen zaak. Normaal staat voor een dag onterecht in voorarrest 80 euro. "Maar ik zou zelf voor geen miljoen 2,5 jaar gaan zitten", stelt Weening.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
12:30
AZAZ
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
14:30
MVV MaastrichtMVV
away logo
home logo NECNEC
16:45
NAC BredaNAC
away logo

poll

23 graden is voor mij warm genoeg

23 graden is voor mij warm genoeg

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
1709 stemmen