Volledig scherm

Bastion van Wilskracht uit Ravenstein verkozen tot Brabants Lekkerste Bier (video)

HILVARENBEEK - Brabants Lekkerste Bier heet Bastion en het komt uit Ravenstein. Dat maakte juryvoorzitter René Bastiaanse aan het eind van de zondagmiddag bekend tijdens het Historisch Bierfestival in Hilvarenbeek.

Wilskracht is de toepasselijke naam van de stadsbrouwerij. Wil van Haren en Wil Princen blijken, amper een jaar na oprichting, inderdaad de nodige kracht aan hun bier mee te kunnen geven.

Bastion, dat verwijst naar de vesting Ravenstein, is een tripel van 8,6 procent. Drie moutsoorten worden gebruikt, terwijl sinaasappel en koriander de receptuur afmaken. 'Uitgebalanceerde smaak en aroma', oordeelde de zevenkoppige jury. 'Dit bier is perfect rond.'

Lichtvoetig
Velen hadden er rekening mee gehouden dat, na de quadrupel Zuster Agatha uit Berghem vorig jaar, andermaal een 'zware jongen' er met de prijs vandoor zou gaan. Maar Bastion rekende zondagmiddag lichtvoetig af met Gerstewijn is fijn, van D'n Draok uit Den Bosch, en met nog een barleywine, Rhodesian van Frontaal uit Breda.

Brabants Lekkerste Bier werd voor het tweede jaar op rij verzorgd door de drie Brabantse kranten, in samenwerking met de Hilvarenbeekse Museumbrouwerij De Roos.

Kijk hier voor meer informatie over Brabants Lekkerste bier

Volledig scherm
De jury in actie (vlnr): Arno Stocx, Hanneke Bazelmans, Monique Biben, René Bastiaanse, Ilse Reeuwijk en Uwe Kalms.
Volledig scherm
De jury in actie (vlnr): Arno Stocx, Hanneke Bazelmans, Monique Biben, René Bastiaanse, Ilse Reeuwijk en Uwe Kalms. © Joris Buijs / Beeld Werkt
Brabants Lekkerste Bier 2016: ontknoping op de Vrijthof in Hilvarenbeek.
Volledig scherm
Brabants Lekkerste Bier 2016: ontknoping op de Vrijthof in Hilvarenbeek. © Tom Tacken
Volledig scherm
Bastion werd uitgeroepen tot winnaar.
Volledig scherm
Bastion werd uitgeroepen tot winnaar. © Tom Tacken/BD
René Bastiaanse maakt op het Historisch Bierfestival in Hilvarenbeek de winnaar bekend van Brabants Lekkerste Bier 2016.
  1. Conflict over Catharinakerk bijgelegd; wethouder Schreurs hoopt carnavalsmis weer terug te halen

    Conflict over Catharinakerk bijgelegd; wethouder Schreurs hoopt carnavalsmis weer terug te halen

    EINDHOVEN - Wethouder Mary-Ann Schreurs en het parochiebestuur van de stadskerk hebben vrede gesloten: de gemeente betaalt de restauratie van het orgel en spreekt haar waardering uit voor de veelheid aan sociale, culturele en interkerkelijke activiteiten in de kerk. Daartegenover staat dat de gemeente een rol krijgt in het beheer van de kerk. Dit biedt een belangrijk financieel voordeel voor haar als eigenaar van dit rijksmonument: ze krijgt zo recht op btw teruggave van het rijk.

poll

Het wordt eens tijd dat we die zomertijd afschaffen

Het wordt eens tijd dat we die zomertijd afschaffen

  • Eens (65%)
  • Oneens (35%)
496 stemmen