Volledig scherm
© Bert Jansen

Bedrijf ontkent 'illegale praktijken' na recordvangst koraal en andere materialen (video)

BERGHEM - De eigenaar van TimmersGems ontkent schuld nadat de douane twee weken geleden zijn bedrijf in Berghem binnenviel en daar een 'recordvangst' deed. Daarbij werd onder meer 2.000 kilo koraal, huiden van slangen, schedels van apen, sieraden van ivoor en een grote som geld in beslag genomen.

De eigenaar van TimmersGems aan de Osseweg schrijft in een reactie op de website dat er geen sprake is van malversaties of illegale praktijken. De eigenaar zegt zich van de prins geen kwaad te weten en wacht op een officiële aanklacht of bewijs van justitie.

Recordvangst
Politie en douane vonden onder meer 2.000 kilo koraal, huiden van slangen en varanen, schedels van apen en sieraden van ivoor in een bedrijfspand en vijf loodsen in Berghem. Het zou gaan om een recordvangst. Ook werd een half miljoen euro aan contant geld en goud in kluizen op het terrein gevonden.

De politie, douane en de NVWA zijn drie dagen bezig geweest in de panden om het illegale materiaal tussen de legale handelswaren uit te halen.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Politie en douane hebben een recordvangst gedaan aan illegaal dierlijk materiaal in een bedrijfspand en vijf loodsen in Brabant. Beelden: Bert Jansen

Live Voetbal

home logo PSVPSV
16:45
AjaxAJA
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
14:30
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC UtrechtUTR
12:30
Roda JC KerkradeRJC
away logo
home logo Real MadridRMA
20:45
BarcelonaBAR
away logo

poll

De dagreis naar Parijs van het Sint Joris college had gewoon door moeten gaan

De dagreis naar Parijs van het Sint Joris college had gewoon door moeten gaan

  • Eens (44%)
  • Oneens (56%)
1350 stemmen