Etienne (r) en Robbie Bax tijdens de GP van Valkenswaard
Volledig scherm
Etienne (r) en Robbie Bax tijdens de GP van Valkenswaard © Kees Martens/fotomeulenhof

Ben Adriaenssen onbedreigd naar Grand Prix-zege in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Ben Adriaenssen en zijn bakkenist Lauris Daiders hoefden zondagmiddag amper te douchen na de tweede manche van de Grand Prix zijspancross in Valkenswaard. De Belgisch-Letse combinatie leidde van start tot finish. Hun kleren werden alleen een beetje vuil door het opspattende zand van achterblijvers die gedubbeld werden.


Adriaenssen haalde op het Eurocircuit het maximale aantal van 50 punten en slaat ook in de tussenstand van het WK een bresje. Op 16 punten volgen Marvin Vanluchene (Bel) met de Estse bakkenist Haralds Kurpnieks, derde in de dagstand in Valkenswaard. De enige Nederlander op het erepodium was bakkenist Ben van den Bogaart uit het Belgische Arendonk op de tweede plaats. Hij is de sidekick van de Belgische stuurman Jan Hendrickx.
De Fransman Valentin Giraud, zondagmorgen nog de trotse leider, zakte met secondant Nicolas Musset terug naar plaats drie in het wereldkampioenschap met 174 punten. Hendrickx en Van den Bogaart verzamelden 1 puntje minder.

Bax achtste

Voor Etienne en Robbie Bax verliep de thuis-Grand Prix niet naar wens. Verspeelden de Bergeijkse broers in de eerste manche kostbare tijd bij een botsing waarbij twee andere zijspannen betrokken waar, ook de tweede omloop verliep niet foutloos. Bax verloor onderweg zijn voorspatbord en daarmee ook een belangrijk oriëntatiepunt. Met een achtste plaats in het dagklassement en een nieuwe lading frustraties verliet regerend wereldkampioen Etienne Bax het Eurocircuit. Hij had voor deze wedstrijd de machine geleend van Daniël Willemsen, die door een blessure toe moest kijken. ,,Nu had ik het goede materiaal en wil het weer niet lukken", zei Bax moedeloos.

De beste Nederlandse combinatie op eigen bodem werd Koen Hermans (Hengelo) met Kenny van Gaalen (Nuland). Zij bekroonden een sterk optreden met een derde plaats in de tweede manche en een vierde in de dagstand.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
RUST
0-1
Manchester UnitedMUN
away logo

poll

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
3474 stemmen