Volledig scherm
© Bert Jansen

Burgemeester van Eindhoven wil verlenging gebiedsverbod beschoten Dennis S.

EINDHOVEN - Eindhovenaar Dennis S. mag nog zeker drie maanden niet terug naar zijn woning aan de Sint Petrus Canisiuslaan als het aan burgemeester John Jorritsma ligt. Marcel Heuvelmans - advocaat van S. - werd dinsdag geïnformeerd over dat voornemen.

Het gebied waar S. niet mag komen, wordt verkleind tot een paar straten rond de woning, zegt Heuvelmans. Volgens het huidige gebiedsverbod, dat vrijdag afloopt, mocht S. zich sinds half september niet vertonen in Burghplan; de buurt tussen de ring, Geldropseweg, Sint Bonifaciuslaan en Puttensedreef. Wanneer het nieuwe verbod door een rechter van tafel wordt geveegd, zou burgemeester Jorritsma een soepelere variant overwegen: S. mag in dat geval alleen de nachtelijke uren niet thuis zijn. De gemeente wil niet reageren en zegt het besluit vrijdag openbaar te maken.

Zwaarbewaakt
De 34-jarige S. - een bekende van de politie - werd op 16 augustus om 20.30 uur meerdere keren beschoten voor zijn woning. Hij raakte daarbij levensgevaarlijk gewond en lag weken zwaarbewaakt in het Catharina ziekenhuis. In juni 2015 in Mierlo-Hout probeerden onbekenden hem ook dood te schieten. Ook daarbij raakte hij zwaargewond.

De 34-jarige S. zelf wil terug naar huis. De dreiging is nog niet weg, beaamt zijn advocaat. Maar aangezien die nog jaren kan voortduren, vraagt Heuvelmans zich af of het gebiedsverbod eindeloos zal worden verlengd. "Ze kunnen op ieder moment toeslaan, waar hij ook verblijft. Zo'n verbod verplaatst het probleem." S. is de afgelopen maanden regelmatig verkast; naar vrienden en hotels.

Rechter
Burgemeester Jorritsma neemt deze week een definitief besluit. Wanneer hij bij zijn voornemen tot een verlenging van het gebiedsverbod blijft, stapt S. volgens zijn advocaat naar de rechter.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
12:30
AZAZ
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
14:30
MVV MaastrichtMVV
away logo
home logo NECNEC
16:45
NAC BredaNAC
away logo

poll

23 graden is voor mij warm genoeg

23 graden is voor mij warm genoeg

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
1705 stemmen