Dancefestivals Down Under en Dance Nature in Eindhoven stoppen
Volledig scherm
Dancefestivals Down Under en Dance Nature in Eindhoven stoppen

Dancefestivals Down Under en Dance Nature in Eindhoven stoppen (video's)

EINDHOVEN – Twee dancefestivals die jaarlijks op de IJzeren Man werden gehouden trekken de stekker eruit. Organisatiebureau Mania Events stopt met Down Under en Dance Nature.

“De kosten worden te hoog en de voorwaarden voor de vergunningen te veeleisend”, zegt Jeroen Rooijakkers van Mania Events.

Duizenden bezoekers
Down Under werd vijf jaar achtereen gehouden. De best bezochte editie was die van 2014, waar 7000 mensen kwamen. Afgelopen jaar trok Down Under 5500 mensen. Dance Nature werd drie keer georganiseerd en trok alle jaren tussen de 3000 en 3500 bezoekers.

Rooijakkers is over de bezoekersaantallen niet eens ontevreden: “Maar de concurrentie is ook gegroeid. De komst van een festival als Flying Dutch werkt ook tegen ons. De kaartverkoop is de laatste drie jaar een steeds lastiger verhaal geworden. Wij moeten opboksen tegen alle grote festivals die er in de regio Eindhoven zijn. Onze kosten lopen jaarlijks op en de gemeente stelt steeds hogere eisen om een vergunning te verlenen. De rek is er uit, de markt raakt verzadigd. Dat was vorig jaar al merkbaar, toen twee festivals op het laatste moment werden afgelast”.

Geen andere locatie
De organisator heeft niet overwogen om net als Extrema naar een andere locatie uit te wijken of beide festivals samen te voegen. Rooijakkers: “Ik denk niet dat dát een oplossing zou zijn geweest. Beide festivals samenvoegen en dan een meerdaags evenement organiseren. Dát had ik wel gewild. Maar je mag op de IJzeren Man alleen maar eendaagse evenementen organiseren. Op het moment dat de gemeente mij een vergunning verleent voor een meerdaags evenement, kom ik meteen terug”.

poll

23 graden is voor mij warm genoeg

23 graden is voor mij warm genoeg

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
453 stemmen