Volledig scherm
© Archieffoto Bert Jansen

Drugs veel gebruikt én geproduceerd in regio Eindhoven

EINDHOVEN - De hoge concentratie van drugsresten in het Eindhovense riool laat zien dat er in deze regio veel gebruikt maar ook veel geproduceerd wordt.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar het rioolwater dat door de waterzuivering van Waterschap de Dommel stroomt. Uit de hoeveelheid reststoffen in het afvalwater blijkt dat er in 2016 meer cannabis en cocaïne gebruikt wordt dan de afgelopen vijf jaar. Voor het eerst zijn er ook sporen van de sterk verslavende drug crystal meth aangetroffen.

Dumping
Volgens wateronderzoeksinstituut KWR is uit de testresultaten ook af te leiden dat de dumping van drugsafval hier aan de orde van de dag is. Uit het riool verzamelden onderzoekers uit 55 grote steden in Europa gedurende een week afvalwatermonsters. Die werden vervolgens getest op de aanwezigheid van reststoffen van verschillende soorten drugs. Die komen in het riool omdat gebruikers ze uitplassen.

In Eindhoven is de concentratie van amfetamine (speed) het hoogst van alle steden waar getest werd. Dermate extreem dat dit volgens Pim de Voogt van KWR niet alleen aan gebruikers kan worden toegeschreven. ,,Dan weet je dus dat er sprake is van dumpingen."

  1. Werkstraf en boete voor Eindhovenaar die door rood reed en ongeluk veroorzaakte

    Werkstraf en boete voor Eindhovenaar die door rood reed en ongeluk veroorzaakte

    DEN BOSCH - De 22-jarige Coen H. uit Eindhoven is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur, een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden en een geldboete van 750 euro. Hij reed op zondag 3 april door een rood verkeerslicht op de kruising van de Karel de Grotelaan en de Kasteellaan in Eindhoven, verwondde een motorrijder die van links tegen zijn wagen knalde, en reed vervolgens door. 

poll

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
2694 stemmen