Koninklijke onderscheiding voor gynaecoloog Diederik Veersema.
Volledig scherm
Koninklijke onderscheiding voor gynaecoloog Diederik Veersema. © Wim van den Oetelaar

Eindhovense gynaecoloog Diederik Veersema geridderd

EINDHOVEN - Gynaecoloog Diederik Veersema (64) is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten als gynaecoloog bij Diagnostiek voor U, waar hij vanaf 1986 werkzaam is. Ook was hij twintig jaar gynaecoloog bij het MMC Eindhoven.

Veersema heeft grote betekenis voor de ontwikkeling van echoscopie-onderzoek. Bij Diagnostiek voor U (voorheen Diagnostisch Centrum) zette hij een goed aangeschreven afdeling op met twintig medewerkers.

Daarnaast heeft hij als voorzitter van de Regionale Gynaecologenvereniging onder meer een belangrijke bijdrage geleverd aan de samenwerking tussen de ziekenhuizen in Zuidoost-Brabant op het gebied van de prenatale diagnostiek.

  1. Werkstraf en boete voor Eindhovenaar die door rood reed en ongeluk veroorzaakte

    Werkstraf en boete voor Eindhovenaar die door rood reed en ongeluk veroorzaakte

    DEN BOSCH - De 22-jarige Coen H. uit Eindhoven is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur, een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden en een geldboete van 750 euro. Hij reed op zondag 3 april door een rood verkeerslicht op de kruising van de Karel de Grotelaan en de Kasteellaan in Eindhoven, verwondde een motorrijder die van links tegen zijn wagen knalde, en reed vervolgens door. 

poll

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
2696 stemmen