De Keniaanse loper Festus Talam wint de Marathon van Eindhoven
Volledig scherm
De Keniaanse loper Festus Talam wint de Marathon van Eindhoven © Petra Vogel / ED

Finishfoutje zit winnaar Marathon Eindhoven Festus Talam niet dwars

EINDHOVEN - Winnaar Festus Talam haalde na afloop van de marathon zijn schouders over het feit dat hij in de finale verkeerd werd gestuurd.

"Even was ik bang dat ik daardoor niet onder de 2.06 zou finishen, maar wat dat betreft is het niet van invloed geweest", zegt de Keniaan. Hij schatte het verlies in op 'hooguit 15 seconden'. De organisatie trok zich het foutje bij het afleidingspunt meer aan. "Er waren duidelijke afspraken gemaakt over wie wel niet door mochten rijden naar de finish. De man die er stond heeft ten oprechte iedereen tegengehouden", reageert directeur Edgar de Veer. Hoewel het geen invloed had op de aanval van het parcoursrecord, vond De Veer het een pijnlijke fout.

In sommige grote wedstrijden moeten de atleten een blauwe lijn volgen. Die tekent de exacte afstand van 42 kilometer en 195 meter uit. De manager van Talam denkt dat een blauwe lijn zijn atleet in Eindhoven zeker had geholpen. "Keniaanse atleten staan erom bekend dat ze niet goed kijken hoe het parcours precies loopt. Dat zie je vooral bij de bochten. Waar anderen de ideale lijn exact inschatten, doen ze vaak maar wat. Als het Formule 1-rijders waren geweest, waren het beroerde coureurs geweest."

poll

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
3336 stemmen