Volledig scherm
© Martin Ommering

Gemeenteraad Eindhoven praat toch over Cure

EINDHOVEN - De gemeenteraden van Valkenswaard en van Geldrop-Mierlo zijn nog niet zo ver. Maar de Eindhovense raad wel: die neemt dinsdagavond een besluit over het plan van afvalverwerker Cure om een enzymenfabriek te gaan bouwen.

Dat bouwplan is omstreden omdat verschillende raadsfracties in de drie betrokken gemeenteraden vinden dat het plan om minder restafval over te houden nog te veel onduidelijkheden bevat. Bovendien wijzen ze op de grote risico's die er aan het plan kleven: de drie gemeenten staan straks garant voor een lening van waarschijnlijk zo'n 85 miljoen euro.

Vorige week sprak de Eindhovense raad al een keer over het plan. In een nieuwe brief aan de raad verstrekt verantwoordelijk wethouder Mary-Ann Schreurs nadere toelichting op een aantal vragen van de verschillende fracties.

Daaruit blijkt onder meer dat er inmiddels al 1,5 miljoen euro is uitgegeven aan voorbereidende werkzaamheden. Als het plan klaar is, zal de teller zijn opgelopen tot 2 miljoen euro. Tot voor kort was er nog sprake van bedragen van respectievelijk 1,1 miljoen en 1,7 miljoen euro.

poll

23 graden is voor mij warm genoeg

23 graden is voor mij warm genoeg

  • Eens (89%)
  • Oneens (11%)
56 stemmen