Volledig scherm
© Thinkstock

Goedkope lening Sint Trudo Eindhoven gunstig voor huurders

EINDHOVEN - De Eindhovense woningstichting Sint Trudo geeft de voordelen van een goedkope lening van 150 miljoen euro direct door aan de huurders. De corporatie kan daardoor mogelijk zowel bestaande als nieuwe woningen zeer energiezuinig bouwen en renoveren, zonder huurverhoging.

"Zo zijn onze klanten, onze huurders, ook het beste met de voordelen van de nieuwe financiering", aldus directeur Thom Aussems van Sint Trudo. In totaal presenteerde Sint Trudo ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan een lijst met 'cadeaus'. In totaal wil de corporatie 435 miljoen euro investeren in 1800 nieuwe sociale en duurzame huurwoningen in onder meer Woensel-West, de Kruidenbuurt, Eikenburg en Strijp-S. De bestaande huurwoningen worden aangepakt zodat ze gemiddeld minstens energielabel B hebben. De woningstichting moest daarvoor zo'n 150 miljoen euro 'vreemd' kapitaal aantrekken.

"De rente bij de Europese Investeringsbank (EIB) is 0,2 procent lager dan elders. Als we de rente onder de 1,5 procent weten te houden, zijn we zelfs in staat alle woningen energieneutraal te maken. Des te goedkoper we lenen, des te meer we kunnen doen aan energiebesparing. Dat betekent dat iemand bij ons de normale huur betaalt maar nauwelijks of geen energiekosten meer heeft. Dat is ongekend in Nederland."

poll

23 graden is voor mij warm genoeg

23 graden is voor mij warm genoeg

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
2225 stemmen