Volledig scherm
© Bert Jansen

Hermes handhaaft vroegste bus op vijf lijnen en schrapt vijf andere

EINDHOVEN - Goed nieuws voor reizigers op de vroegste ritten van de buslijnen 2, 4, 5, 15 en 17. Eerder dreigden die ritten in de nieuwe dienstregeling van Hermes te sneuvelen, tot ongenoegen van het Reizigersoverleg Brabant. Op verzoek van deze belangenbehartiger hebben de provincie, opdrachtgever van het openbaar vervoer, en busmaatschappij Hermes nog eens de koppen bij elkaar gestoken.

Dit heeft ertoe geleid dat de vroegste ritten vanaf de Hondsruglaan (lijn 2); Wijnpeerstraat (4); Citroenvlinderstraat (5) en de Kortonjolaan in Eindhoven naar het station gehandhaafd blijven. Ook de eerste rit vanuit het Citycentrum Veldhoven (15) naar het station blijft rijden. De nieuwe dienstregeling gaat zondag 11 december in.

Later
Slecht nieuws voor de gebruikers van de lijnen 3, 6, 7, 12 en 19: deze bussen -onder meer vanuit Best, Nuenen en het MMC in Veldhoven naar het station- gaan voortaan een halfuurtje later van start. "Er is nog eens goed naar gekeken, maar de bezetting op deze lijnen was echt te laag", aldus een woordvoerder van Hermes. Het Reizigersoverleg is tevreden met de gekozen oplossing.

poll

4D-cinema zou voor mij een reden zijn om vaker naar de bioscoop te gaan

4D-cinema zou voor mij een reden zijn om vaker naar de bioscoop te gaan

  • Eens (43%)
  • Oneens (57%)
1293 stemmen