Volledig scherm
© Menno Boon

'Kikker' van de International School Eindhoven moet weer meer kids aan onderdak helpen

EINDHOVEN - De International School Eindhoven groeit als kool. Donderdagochtend was het officiële startschot voor een nieuw gebouw - Kikker - voor de basisschool. Over het volgende wordt alweer gesproken.

Als de 'hoge heren én dame' het woord voeren in de conference room van de International School Eindhoven (ISE) zit groep acht acht van juf Nicole Roosen geduldig op de achterste rijen te wachten.

Bestuurder Meine Stooker, directeur Roy White (beiden van ISE), wethouder Jannie Visscher (onderwijs) en Jan Legemaat van bouwer Strukton Worksphere, zijn amper uitgesproken, of de kinderen stromen enthousiast naar buiten.

Voor de negentien kids van de Nederlandstalige afdeling van de basisschool van de ISE is deze ochtend een mooie taak weggelegd. Ze mogen met 'juffrouw Jannie' mee metselen aan het nieuwe gebouw van de basisschool.

De kinderen staan even later met een witte bouwhelm op te popelen om te metselen. Alexis Ronchi (11), van Franse origine, is als eerste aan de beurt. "Ik wil later architect worden", lacht hij. "Even oefenen."

Het nieuwe gebouw (twaalf leslokalen) kost pakweg 3,36 miljoen euro. Het pand is nodig om de snel groeiende schoolbevolking in de voormalige Constant Rebeque kazerne aan onderdak te helpen.

Live Voetbal

home logo FC GroningenGRO
EINDE
2-3
FC UtrechtUTR
away logo
home logo ExcelsiorEXC
EINDE
0-2
Willem IIWIL
away logo
home logo NECNEC
EINDE
0-1
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
RUST
0-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo