Volledig scherm
Louis Coolen © Wim van den Broek

Louis Coolen wordt adviseur bij Helmond Sport

HELMOND - Louis Coolen (65) keert vanaf 1 maart terug bij Helmond Sport als adviseur. De in Nuenen woonachtige Coolen zal de directie en het bestuur van Helmond Sport adviseren over het technische gedeelte, waaronder bij het opzetten van de nieuwe jeugdopleiding en de samenstelling van de selectie.

Coolen zal op parttime basis 'advies en consultancy-activiteiten' gaan verrichten voor zowel Helmond Sport als de OMO Scholengroep. De werkzaamheden van de voormalig coach van Helmond Sport sluiten aan bij de ambitie van de gemeente Helmond, OMO en Helmond Sport om sportcomplex De Braak te ontwikkelen tot een campus waar de hele stad terecht kan.

“We zijn erg blij dat we Louis Coolen weer aan Helmond Sport hebben kunnen binden. Louis zal ons gaan adviseren over de technische kant van de BVO en het schrijven van een plan voor een vernieuwde jeugdopleiding met een eigen identiteit”, zegt Philippe van Esch, voorzitter van Helmond Sport.

Terug op oude nest

Louis Coolen was in het verleden vijf jaar hoofdtrainer bij Helmond Sport. In zijn eerste seizoen werd de halve finale van de KNVB-beker behaald. Daarna vertrok hij voor vier jaar als assistent naar Roda JC, om na twee jaar FC Eindhoven, voor acht jaar naar Rusland te vertrekken. Daar werkte hij onder meer als hoofd voetbalacademie bij Zenit Sint-Petersburg.

poll

Voor een 'sorry' van de overheid voor Q-koortsslachtoffers is het nu te laat

Voor een 'sorry' van de overheid voor Q-koortsslachtoffers is het nu te laat

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
1533 stemmen