Tessa en Zé vliegen elkaar in de armen.
Volledig scherm
Tessa en Zé vliegen elkaar in de armen. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Love is in the air op Eindhoven Airport

EINDHOVEN - All you need is love-achtige taferelen vrijdagmiddag in de drukke aankomsthal van Eindhoven Airport. Tessa van Gerwen (21) uit Veldhoven en Zé Silva Carneiro (27) uit Portugal vlogen elkaar blij verrast in de armen.

Het over de oren verliefde stelletje was één van de twee winnaars van 'Kerstvlucht', een initiatief van Eindhoven Airport, in samenwerking met marketingorganisatie VisitBrabant. Een weekend vol verrassingen staat op het programma, waaronder een bezoek aan de Beekse Bergen, Winterland Breda, hotelovernachtingen en romantische diners. Zeventig koppeltjes hadden zich opgegeven voor het verrassingsweekend.

'Stiekem opgegeven'
Tessa en Zé Silva leerden elkaar begin dit jaar kennen in Portugal, waar Tessa een halfjaar verbleef in het kader van haar studie. "Heel bijzonder, dit. Echt super", zegt de Veldhovense glunderend, kort na de hereniging. Haar vriend had vooraf zijn twijfels: "Hij vond het eerst maar niks, al die camera's. Ik had ons stiekem tóch maar opgegeven, maar niet verwacht dat we ook zouden winnen."

Elk jaar doet Eindhoven Airport 'iets leuks' rond de feestdagen, vertelt Eli Lejeune, medewerker en bedenker van Kerstvlucht. "Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld cadeautjes op de lopende band liggen. En nu dus All you need is love in Brabant."

Tijdens de kerstdagen zullen Tessa en Zé elkaar overigens moeten missen: beiden hebben het te druk met hun studies. Tessa: "Dinsdag gaat hij alweer terug. Maar met oud en nieuw is hij weer bij mij!"

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

poll

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
2693 stemmen