Wolfgang Meidl in zijn nieuwste zaak: Loods 61.
Volledig scherm
Wolfgang Meidl in zijn nieuwste zaak: Loods 61. © FotoMeulenhof

Nieuw restaurant op Kleine Berg in Eindhoven: Loods 61

EINDHOVEN - De Kleine Berg is sinds woensdag een eettent rijker: Loods 61. In het pand op nummer 61a was voorheen een antiekzaak gevestigd.

Loods 61 is het zevende restaurant van Eindhovenaar Wolfgang Meidl, die onder meer ook de Steakfabriek, Si Señor en Memories uitbaat.

Onderscheidend
De afgelopen tijd was het keihard bikkelen voor Meidl en zijn team. ,,Op 1 november zijn we gestart. Twee maanden hebben we vol gas gewerkt. Er was hier helemaal niks: er zaten geen ramen in het pand, er was geen gas en er waren geen toiletten." Wat ook ontbrak was een ontwerp voor de inrichting. Meidl: ,,Ik heb alles zelf bedacht. Als je iets maakt, moet het onderscheidend zijn én je moet sfeer verkopen. Volgens mij zijn we daarin geslaagd."

De langgerekte zaak met een moderne, industriële uitstraling, bestaat uit twee delen; voor kan er geborreld en geluncht worden, achterin is ruimte voor 120 eters. De afgelopen jaren groeide het aantal horecazaken in de Bergen. De spoeling wordt wat dun, erkent de horecaman: "Klopt. De vraag is wie dat gaat voelen de komende tijd."

Zon
Meidl ziet de toekomst van zijn Loods 61 in elk geval zonnig tegemoet, ook letterlijk: ,,Door de ligging is dit het enige pand op de Kleine Berg waar 's ochtends al de zon schijnt. We hebben een groot terras. Heerlijk om hier straks met een kopje koffie in de zon te zitten."

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR(WNS)
EINDE
3-0
AZAZ
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-0
MVV MaastrichtMVV
away logo
home logo NECNEC
81'
1-4
NAC BredaNAC
away logo

poll

23 graden is voor mij warm genoeg

23 graden is voor mij warm genoeg

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
1988 stemmen