Jos van der Hulst, Kees van der Hulst en bedrijfsleider Henk Rovers (vlnr).
Volledig scherm
Jos van der Hulst, Kees van der Hulst en bedrijfsleider Henk Rovers (vlnr). © Kees Martens/fotomeulenhof

Nieuwe eigenaar én verhuizing voor Bloemist De Klerk in Eindhoven

EINDHOVEN - Als menneke van 16 stapte Kees van der Hulst in korte broek Bloemist De Klerk binnen. Om er nooit meer weg te gaan. Hij werkte zich op tot bedrijfsleider en later eigenaar.

Nu 48 jaar later zijn pensioen lonkt, draagt hij een bloeiende zaak met 50 werknemers over aan zoon Jos. "Ik wilde eigenlijk de 50 volmaken maar de energie raakt op. Ik heb meer weken van 60 dan 50 uur gedraaid", vertelt Van der Hulst (64) in zijn bloemenwinkel aan de Marconilaan in Eindhoven.

Hij kijkt naar zoon Jos (36). "Dit voelt als het juiste moment om een stap terug te doen en de jongere generatie het vertrouwen te geven."

Het pensioen van Kees is niet de enige ingrijpende verandering die de oudste bloemist van Eindhoven de komende tijd doormaakt. De Klerk gaat verhuizen, naar een locatie waar ze winkel en werkplaats (nu nog op De Hurk) combineren.

Of de locatie wederom in Woensel ligt, speelt geen doorslaggevende rol. Zelfs Eindhoven is optioneel. De Klerk is dan ook allang geen lokale bloemzaak meer, maar opereert landelijk.

poll

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
3863 stemmen