NRE-terrein Eindhoven toch helemaal gesaneerd

EINDHOVEN - De kans is groot dat de gemeenteraad van Eindhoven dinsdagavond bijna twee ton extra uittrekt voor het saneren van de zwaarst vervuilde plekken op het NRE-terrein. Dan wordt de klus ook in één keer geklaard.

De kans is minimaal dat die drie plekken met vervuiling van minerale olie en benzeen of cyanide op termijn uit veiligheidsoverwegingen afgegraven moeten worden. Maar het risico blijft bestaan dat ze bij graafwerkzaamheden in de toekomst ooit tot extra kosten leiden. Dat schrijft wethouder Mary Ann Schreurs in een brief aan de gemeenteraad.

Knoop doorhakken
Ze blijft bij haar mening dat de extra sanering niet per se nodig is. Het hele terrein één meter afgraven is wettelijk voldoende om overal woningen te kunnen bouwen. De raad moet de knoop doorhakken. Dat vraagt ook een amendement van CDA en BBL. Die partijen stellen voor de extra maatregelen nu te treffen. In een opiniërende bespreking vorige week bleek al dat een groot deel van de raad daar wel wat voor voelt. Dinsdagavond blijkt of dat ook bijna twee ton mag kosten.

De totale sanering zou daarmee 2,9 miljoen euro gaan kosten, inclusief fase IV, de toekomstige ontwikkeling van het parkeerterrein. Daarvoor wordt nog een gebruiker gezocht die er wil gaan bouwen.

poll

23 graden is voor mij warm genoeg

23 graden is voor mij warm genoeg

  • Eens (89%)
  • Oneens (11%)
56 stemmen