Leon Teubner
Volledig scherm
Leon Teubner © .

Pastor leest in Eindhoven voor uit middeleeuwse geschriften van Hadewijch

EINDHOVEN - Pastor Leon Teubner leest tijdens een nieuwe editie van Begijnenhofgesprekken voor uit geschriften van de 13e-eeuwse begijn en mystica Hadewijch. Het evenement vindt op zondag 15 januari plaats in De Herberg op het terrein van Eckartdal.

Hoewel er weinig bekend is over de schrijfster, zijn er veel handschriften met visioenen, liederen, brieven en gedichten nagelaten. Hadewijchs visioenen verbeelden haar verlangen naar Gods liefde en de wens daarmee samen te vallen.

Teubner is pastor van de Titus Brandsma Parochie in Oss en medewerker van het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen. Zijn lezing op Nuenenseweg 1 in Eindhoven is gratis toegankelijk. Wel wordt er gecollecteerd voor de onkosten.

  1. Werkstraf en boete voor Eindhovenaar die door rood reed en ongeluk veroorzaakte

    Werkstraf en boete voor Eindhovenaar die door rood reed en ongeluk veroorzaakte

    DEN BOSCH - De 22-jarige Coen H. uit Eindhoven is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur, een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden en een geldboete van 750 euro. Hij reed op zondag 3 april door een rood verkeerslicht op de kruising van de Karel de Grotelaan en de Kasteellaan in Eindhoven, verwondde een motorrijder die van links tegen zijn wagen knalde, en reed vervolgens door. 

poll

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
2693 stemmen