Plantenbakken zorgen voor een extra stukje veiligheid.
Volledig scherm
Plantenbakken zorgen voor een extra stukje veiligheid. © Foto Rob Burg

Plantenbakken beveiligen 18 Septemberplein Eindhoven

EINDHOVEN - Vijf grote plantenbakken zorgen sinds donderdagavond voor een extra stukje veiligheid voor het winkelend publiek op het 18 Septemberplein in Eindhoven.
Aan de oostelijke zijde, tussen de mini-Blob en de Bijenkorf staan er vier, aan de andere kant, tussen Piazza en fietsenstalling één.

Zaterdag verwachten de winkeliers een topdrukte in de stad en vooral op het plein. Geert van Lierop, manager van de in de kleine Blob gevestigde kledingzaak America Today, is blij met het extra stukje veiligheid. "Het is triest dat dit nodig is, maar het is kennelijk niet anders. Het geeft in elk geval een veiliger gevoel voor het winkelend publiek."

Volgens de gemeente Eindhoven blijven de bakken in elk geval tot en met de jaarwisseling staan. "Na de aanslag in Berlijn hebben we nogmaals vastgesteld dat onze fysieke middelen om de veiligheid in de stad te bevorderen in orde zijn, en optimaler worden met het plaatsen van enkele plantenbakken op het plein", aldus een woordvoerder.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

poll

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
2693 stemmen