Mary Fiers. foto Rens van Mierlo
Volledig scherm
Mary Fiers. foto Rens van Mierlo

PvdA in regio Eindhoven gaat samen

Eindhoven - De zes PvdA-afdelingen in de stadsregio Eindhoven gaan op in één gezamenlijke afdeling met 600 leden. De zes PvdA-afdelingen in de stadsregio willen gaan fuseren.

De bedoeling is dat de zes afdelingen in juni van het volgend jaar samengaan in een grote nieuwe afdeling.

Gezamenlijk
De afdelingsvoorzitters hebben dat dit weekend bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring. Het gaat om de PvdA in Eindhoven, Nuenen, Waalre, Veldhoven, Best en Son en Breugel. Er ontstaat dan een PvdA-afdeling met in totaal 600 leden.

Doel van de fusie is de lokale PvdA'ers te ontlasten van 'alle bestuurlijke rompslomp', zegt voorzitter Hans Overbeek van de PvdA in Son en Breugel. "Daardoor wordt het mogelijk dat de leden zich meer en beter kunnen concentreren op de lokale politiek." Het initiatief voor het samengaan is genomen door de zes voorzitters van de PvdA-afdelingen, aldus Overbeek.

Thema
De bedoeling is er dat er lokale werkgroepen komen die themagericht te werk gaan en die door het partijbestuur ondersteund worden bij hun werk. Ook krijgen die werkgroepen straks hulp bij het voeren van campagne. Wel blijven de lokale werkgroepen hun eigen kandidatenlijsten en programma's opstellen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

De Eindhovense PvdA-voorzitter Mary Fiers is blij met het plan. "Je wordt immers geen lid van een politieke partij om allerlei bestuursdingen te gaan doen. Het is net als bij een voetbalvereniging. Ook daar willen leden zich bezighouden met voetbal en niet met bestuurstaken. Met een bestuur in plaats van zes besturen kun je meer dingen doen en meer dingen samen doen."

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
12:30
AZAZ
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
14:30
MVV MaastrichtMVV
away logo
home logo NECNEC
16:45
NAC BredaNAC
away logo

poll

23 graden is voor mij warm genoeg

23 graden is voor mij warm genoeg

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
1813 stemmen