Rik Thijs.
Volledig scherm
Rik Thijs.

Rik Thijs van GroenLinks raadslid van het jaar in Eindhoven

EINDHOVEN - Opnieuw is een politicus van GroenLinks verkozen tot raadslid van het jaar in Eindhoven. Na Saskia Lammers vorig jaar is de eer deze keer te beurt gevallen aan fractievoorzitter Rik Thijs. Dat werd maandag bekendgemaakt door de jury van de organiserende stichting in het Eindhovense stadhuis, voor aanvang van de traditionele nieuwjaarsborrel van de gemeente Eindhoven.

De jury roemde Thijs omdat hij 'betrokken, fris, direct en bijzonder gedreven' is. "Hij weet waarover hij spreekt, beschikt over een goede dossierkennis en is zichtbaar als raadslid", zo motiveert juryvoorzitter Marcel van Bussel de keuze. De jury bestaat uit politici. Ook konden er via internet stemmen worden uitgebracht op de raadsleden.

Thijs werd afgelopen voorjaar fractievoorzitter voor zijn partij nadat raadslid Renate Richters gekozen werd als opvolger van wethouder Lenie Scholten. Zij zette dit voorjaar een punt achter haar politieke carrière. Behalve Thijs waren ook Rudy Reker van de LPF en VVD'er Joost de Jong genomineerd voor de titel die dit jaar voor de negende achtereenvolgende keer werd uitgereikt.

Thomas Reijnaerts van D66 werd daarnaast maandag uitgeroepen tot het talent van het jaar. Vorig jaar viel die titel nog ten deel aan zijn partijgenoot Mpanzu Bamenga. Volgens de jury is D66' Reijnaerts er te typeren als een 'doorvrager, scherp, analytisch, ambitieus, betrokken, gemotiveerd en talentvol'.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
12:30
AZAZ
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
14:30
MVV MaastrichtMVV
away logo
home logo NECNEC
16:45
NAC BredaNAC
away logo

poll

23 graden is voor mij warm genoeg

23 graden is voor mij warm genoeg

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
1879 stemmen