Volledig scherm
© Tom Valstar/fotomeulenhof

Ronde van Duizel naar slimme beddenkoper Bosman

DUIZEL - Gert-Jan Bosman is maandagavond voor de tweede keer in zijn loopbaan als wielrenner winnaar geworden van de Ronde van Duizel. Na zo'n 90 kilometer door de straten van het Kempendorp won hij de spurt van een kopgroep van 8 man.

Smaakmaker daarin was Lars van de Vall, die de leidersprijs won. Daarnaast was ook Robbert de Greef zeer sterk. De 25-jarige coureur van De Rijke probeerde het nog in de laatste ronde, maar kreeg van zijn medekoplopers geen ruimte. Bosman maakte het karwei in de sprint af en gooide daarbij de deur dicht. Nummer drie David van Eerd kwam daardoor even stil te staan en voelde zich even gehinderd, maar kon toch vrede hebben met de uitslag.

Bosman koopt van de overwinningspremie een bed voor zijn vriendin, zo beloofde hij. De Nijverdaller won in 2012 ook al eens in Duizel.

  1. Conflict over Catharinakerk bijgelegd; wethouder Schreurs hoopt carnavalsmis weer terug te halen

    Conflict over Catharinakerk bijgelegd; wethouder Schreurs hoopt carnavalsmis weer terug te halen

    EINDHOVEN - Wethouder Mary-Ann Schreurs en het parochiebestuur van de stadskerk hebben vrede gesloten: de gemeente betaalt de restauratie van het orgel en spreekt haar waardering uit voor de veelheid aan sociale, culturele en interkerkelijke activiteiten in de kerk. Daartegenover staat dat de gemeente een rol krijgt in het beheer van de kerk. Dit biedt een belangrijk financieel voordeel voor haar als eigenaar van dit rijksmonument: ze krijgt zo recht op btw teruggave van het rijk.

poll

Het wordt eens tijd dat we die zomertijd afschaffen

Het wordt eens tijd dat we die zomertijd afschaffen

  • Eens (65%)
  • Oneens (35%)
496 stemmen