Het gebouw op de hoek Willemstraat - Vonderweg.
Volledig scherm
Het gebouw op de hoek Willemstraat - Vonderweg.

Verbouwing oud kantoor Woonbedrijf Eindhoven ligt stil

EINDHOVEN - De verbouwing van het voormalige kantoor van Woonbedrijf aan de Willemstraat tot woningen ligt stil. Dat heeft de corporatie bevestigd. Momenteel loopt de bezwarenprocedure.

Volgens een woordvoerster wordt afgewacht of bezwaarmakers naar de rechter stappen. Pas als daar duidelijkheid over bestaat, wordt de bouw weer opgepakt.

Het gebouw op de hoek Willemstraat/Vonderweg, dat Woonbedrijf begin dit jaar verruilde voor een nieuw hoofdkantoor aan de Wal, gaat plaats bieden aan 101 kleine appartementen. Die zijn bestemd voor flexwonen: vooral 'spoedzoekers', die snel woonruimte nodig hebben bijvoorbeeld na een scheiding of een verhuizing, en enkele asielzoekers komen er te wonen. Bij de verbouwing gebruikt Woonbedrijf 79 spaceboxen afkomstig van het TU/e-terrein.

Maar zover is het nog niet. Tegen de door de gemeente verleende bouwvergunning werd bezwaar gemaakt, vertelt een woordvoerster van Woonbedrijf. Het college van B en W van Eindhoven heeft de bezwaren afgewezen. Het is nu de vraag volgens de woordvoerster of de bezwaarmakers naar de rechter stappen. Dat zou de bouw verder kunnen vertragen. Doen ze dat niet, dan zou Woonbedrijf door kunnen met de transformatie.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
12:30
AZAZ
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
14:30
MVV MaastrichtMVV
away logo
home logo NECNEC
16:45
NAC BredaNAC
away logo

poll

23 graden is voor mij warm genoeg

23 graden is voor mij warm genoeg

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
1707 stemmen