Landgoed Gulbergen tussen Nuenen en Mierlo gezien vanuit de lucht. foto Ronald Otter
Volledig scherm
Landgoed Gulbergen tussen Nuenen en Mierlo gezien vanuit de lucht. foto Ronald Otter

AZC's op Gulbergen en in Sint-Oedenrode nu echt van de baan

NUENEN/SINT-OEDENRODE - Het plan voor een groot asielzoekerscentrum voor 1.200 mensen op landgoed Gulbergen is definitief van tafel. Burgemeester Maarten Houben van Nuenen heeft inmiddels rechtstreeks van het COA gehoord dat de locatie wegens de gedaalde instroom niet meer nodig is.

De gemeente hoeft er ook voor de toekomst geen rekening mee te houden: de toeristische ontwikkeling van het landgoed kan worden voortgezet.

Ook in het Damianenklooster in Sint-Oedenrode (mogelijk 300 mensen) komt geen asielzoekerscentrum. De gemeenten in de regio Oss-Uden-Veghel zijn gisteren door het COA bijgepraat. Het op handen zijnde onderzoek naar die locatie gaat niet meer door.

Lees alles in het ED van vrijdag of in de digitale krant.

 1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
  GRAPHIC

  Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

  EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.
 2. Koninklijke onderscheiding voor Ton de Win uit Nuenen

  Koninklijke onderscheiding voor Ton de Win uit Nuenen

  NUENEN - Tijdens de symbolische eerste steenlegging als start van de renovatie van grootscheepse locatie Heikampen van Stichting Kinderopvang Erica, maakte burgemeester Houben maandagmiddag van de gelegenheid gebruik om Ton de Win te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was daarbij in aanwezigheid van zijn gezin, collega vrijwilligers en beroepskrachten van de stichting. De bijeenkomst was tevens bedoeld als afscheid van De Win. Na 23 jaar nam hij afscheid als vrijwilliger bij de Stichting Kinderopvang Erica.

Geldrop e.o.