Chimpansee Christa met haar pasgeboren dochter.
Volledig scherm
Chimpansee Christa met haar pasgeboren dochter.

Beschuit met roze muisjes in Dierenrijk Nuenen voor jonge chimpansee (video)

NUENEN - De chimpansee die woensdagochtend vroeg is geboren in Dierenrijk Nuenen is een meisje. Volgens dierenverzorgster Lonneke Hendriksen maken moeder en dochter het goed.

"Bezoekers van ons park hebben gezien dat het jong heeft gedronken, het lijkt hartstikke goed te gaan. Moeder Christa beschermt en verzorgt haar dochter en de groep chimpansees houdt zich erg rustig.'' De groep bestaat nu in totaal uit 7 chimpansees; 2 mannen, 4 vrouwen en het pasgeboren meisje.

Beekse Bergen
Hendriksen: "We zijn ontzettend blij met de geboorte, want de chimpansee is een bedreigde diersoort. Dat het een meisje is, is extra goed nieuws voor ons. Ze maakt deel uit van het fokprogramma voor chimpansees.'' Moeder Christa (28) was al 2 maanden zwanger toen ze 5 maanden geleden vanuit de Beekse Bergen naar Dierenrijk kwam. Vader Wakili bleef in de Beekse Bergen.

De jonge chimpansee zal in Dierenrijk opgroeien, of ze ook de rest van haar leven daar zal blijven is nog de vraag. "Mogelijk is ze interessant voor andere dierentuinen'', aldus Hendriksen.

Naam
Dierenliefhebbers kunnen via de website van de dierentuin stemmen op de naam die de chimpansee moet krijgen. Er kan gekozen worden tussen Fien, Leentje en Kibibi.

De chimpansee die woensdagochtend vroeg is geboren in Dierenrijk is een meisje. Volgens dierenverzorgster Lonneke Hendriksen maken moeder en dochter het goed.

Geldrop e.o.