Wereldmarkt in Nuenen.
Volledig scherm
Wereldmarkt in Nuenen.

Drukbezochte wereldmarkt in Nuenen

NUENEN - Tijdens de vierde editie van de wereldmarkt in Nuenen kon worden gebreid aan wollen poppetjes voor meisjes in Namibië.

Zij leren zich daarmee uit te drukken en grenzen te stellen.

De markt wordt georganiseerd door de RK Parochie en de Protestantse Gemeente Nuenen en uitgevoerd in samenwerking met ruim dertig organisaties. Zij presenteerden hun projecten en gaven informatie over hun inzet in ontwikkelingslanden. Ook waren er de hele middag optredens van koren, dans- en djembégroepen.

Wereldmarkt in Nuenen.
Volledig scherm
Wereldmarkt in Nuenen.
 1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
  GRAPHIC

  Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

  EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.
 2. Koninklijke onderscheiding voor Ton de Win uit Nuenen

  Koninklijke onderscheiding voor Ton de Win uit Nuenen

  NUENEN - Tijdens de symbolische eerste steenlegging als start van de renovatie van grootscheepse locatie Heikampen van Stichting Kinderopvang Erica, maakte burgemeester Houben maandagmiddag van de gelegenheid gebruik om Ton de Win te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was daarbij in aanwezigheid van zijn gezin, collega vrijwilligers en beroepskrachten van de stichting. De bijeenkomst was tevens bedoeld als afscheid van De Win. Na 23 jaar nam hij afscheid als vrijwilliger bij de Stichting Kinderopvang Erica.

Geldrop e.o.