Vrouwe Jura
Volledig scherm
Vrouwe Jura

Dwèrsklippels Nuenen schrijven historie met Vrouwe Jura

NUENEN - De Nuenense carnavalsvereniging de Dwèrsklippels schrijft dit jaar historie. Nadat 2
weken geleden al de eerste jeugdprinses ooit in Nuenen bekend werd gemaakt, presenteerde zich afgelopen weekend het allereerste vrouwelijke prinsentrio.

59 prinsen gingen haar voor en nu kreeg, tijdens het drukbezochte en spectaculaire Dwèrsdebuut in het Klooster, een vrouwelijke prins de scepter in handen.

De zestigste prins carnaval van Nuenen draagt de naam Vrouwe Jura. In het dagelijks leven is zij beter bekend als Mariëlle Scheepens-van den Boom. Mariëlle is accountmanager bij Wissenraet Van Spaendonck in Tilburg, waar ze ook als juriste werkt bij het bedrijfsonderdeel BW7, Arbeidsjuristen voor ondernemers en in haar vrije tijd actief bij betrokken bij de jeugdcarnaval in Nuenen. Ze is getrouwd met Wout Scheepens en de trotse moeder van Stijn en Anouk.

Vrouwe Jura wordt deze carnaval bijgestaan door haar 2 hofdames Sana (Jacqueline Wijnhoven-Hoeks) en Scripta (Marieke Peeters). Onder het motto 'Hou ut recht' gaan zij ervoor zorgen dat carnaval 2017 een grandioos feest wordt.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Geldrop e.o.