Volledig scherm
© ED

KAFI-onderzoek: rechtszaak Nuenen tegen extern adviseur Frank Verdonk

NUENEN - Valt vandaag al het doek voor het KAFI-rapport in Nuenen?
Maakt de rechter in Haarlem al een einde aan de aspiraties van de gemeente Nuenen om een miljoenenfraude met grondtaxaties aan te pakken?
Of krijgt burgemeester Maarten Houben steun van de rechtbank in zijn strijd tegen de malversaties?

In ieder geval is de uitkomst van de rechtszaak die Nuenen aanspande tegen extern adviseur Frank Verdonk van cruciaal belang voor de voortgang in het dossier. Waarschijnlijk komt de rechter – in Haarlem omdat Verdonks bedrijf in Aerdenhout was gevestigd – vandaag tot een oordeel.

KAFI-onderzoek
Het KAFI-onderzoek zorgde vorig jaar voor de nodige ophef. Nuenen zou voor ruim 5 miljoen euro benadeeld zijn doordat een hoge gemeenteambtenaar en Verdonk de taxaties van grond kunstmatig hadden verhoogd. Nuenen betaalde daardoor meer voor de grond dan die waard zou zijn.

Geen rapport mogelijke vervolging topambtenaar
De ambtenaar werd ontslagen op staande voet. Het Openbaar Ministerie gaf in juni vorig jaar de rijksrecherche opdracht een onderzoek te doen. Inmiddels zijn vele betrokkenen gehoord maar is er nog steeds geen rapport over mogelijke vervolging van de topambtenaar. Ook nu weer valt in Nuenen te beluisteren dat de uitslag er snel aan komt.

Tegelijkertijd startte Nuenen een zaak tegen de extern deskundige die de gemeente adviseerde bij de totstandkoming van de taxaties. Hij zou die in samenspraak met en op verzoek van de ambtenaar hebben aangepast, zodat ze in de buurt van de verkoopprijs kwamen.

Lees het complete verhaal in het Eindhovens Dagblad van woensdag, in de epaper of via Blendle.

  1. Officiële opening historisch huis 'Salon Nune Ville' in Nuenen

    Officiële opening historisch huis 'Salon Nune Ville' in Nuenen

    NUENEN - Een jaar heeft de verbouwing geduurd maar zaterdagmiddag was het dan zover; het historische huis Nune Ville opende officieel haar deuren. Eigenaren en bewoners Jacqueline en Paul Bekkers hadden niet alleen degenen uitgenodigd die op de een of andere manier een rol hadden gespeeld bij het realiseren van hun droom, ook allerlei prominente Nuenenaren, buurtgenoten en leden van de Van Goghfamilie waren zaterdagmiddag aanwezig om de eerste nieuwsgierige stappen in de Villa te zetten. 
  2. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Geldrop e.o.