Lidwien Bakkeren
Volledig scherm
Lidwien Bakkeren

Lidwien Bakkeren en Harm Langermans gastartiesten bij optreden BigBand Nuenen

NUENEN - BigBand Nuenen (BBN) start zondag 27 november met een serie optredens bij de Watermolen van Opwetten. Het Swingtime-concert begint die dag om 14.30 uur.

BBN speelt jazzmuziek van onder anderen Glenn Miller, Duke Ellington, Paul Desmond, Count Basie, Jerry van Rooyen en Rob Pronk. Op Opwettenseweg 203 staat gastsolist Harm Langermans ze bij. De Eindhovense trompettist speelde in het verleden al eens samen met BBN. Ook zangeres Lidwien Bakkeren uit Nuenen vult de groep muzikanten zondag aan. De entree is gratis.

De Watermolen van Opwetten is de nieuwe thuisbasis van BBN. De komende weken treedt de jazzgroep, die zich door Miles Davis, Count Basie en Charlie Parker laat inspireren, daar op zondag op.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Geldrop e.o.