Volledig scherm
© ED

Nuenen zegt sorry tegen voormalig adviseur Verdonk

NUENEN - Vertegenwoordigers van de gemeente Nuenen mogen niets negatiefs meer zeggen over voormalig adviseur Frank Verdonk. Ook moet Nuenen een rectificatie in het ED en het Financieele Dagblad plaatsen om hem van alle blaam te zuiveren. Dat zijn de gemeente en haar oud-medewerker overeengekomen. Over de hoogte van de compensatie die Verdonk nog ontvangt, zijn beide partijen nog in gesprek.

Verdonk adviseerde in Nuenen bij een groot aantal grondtransacties. Bij sommige van die dossiers vermoedde de gemeente malversaties. Dat leidde tot het inmiddels beruchte KAFI-rapport, dat als basis diende om onder meer Verdonk voor de rechter te dagen.

Lees alles over dit onderwerp in het ED van zaterdag of via onze digitale krant.

  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Geldrop e.o.