Plofkraak op de Albert Heijn aan de Parkstraat in Nuenen
Volledig scherm
Plofkraak op de Albert Heijn aan de Parkstraat in Nuenen © Bert Jansen

Plofkraak bij Albert Heijn in Parkstraat Nuenen (video)

NUENEN - In de nacht van zondag op maandag voerden 3 in het zwart geklede personen met bivakmutsen om 2.30 uur een plofkraak uit op de geldautomaat in de Albert Heijnwinkel aan de Parkstraat. Ze zijn de winkel binnen gekomen via een deur aan de zijkant die door hen werd ingeslagen om daarna de geldautomaat deels op te blazen. Daarbij sprong ook het raam aan de voorzijde van de winkel aan gruzelementen. Met een enorme hamer sloegen zij de automaat verder kapot. Na slechts enkele minuten gingen ze er met de buit op een motor aan de achterkant van de winkel vandoor.

Vanwege 2 achtergebleven gasflessen werd in de nacht een deel van de Parkstraat afgezet. Een speciale opruimingsdienst is de flessen komen weghalen. Daarna is de afzetting beperkt tot ruimte voor de winkel. Binnen in de winkel kon het vroeg gearriveerde personeel meteen aan het werk met het opruimen van de ravage van veel rondgesprongen glas zodat maandagochtend toch de winkel open kon gaan.

Plofkraak op de Albert Heijn aan de Parkstraat in Nuenen
Volledig scherm
Plofkraak op de Albert Heijn aan de Parkstraat in Nuenen © Bert Jansen
Plofkraak bij AH in Nuenen
Volledig scherm
Plofkraak bij AH in Nuenen
In de nacht van zondag op maandag voerden 3 in het zwart geklede personen om 2.30 uur een plofkraak uit op de geldautomaat in de Albert Heijnwinkel aan de Parkstraat in Nuenen.
  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Geldrop e.o.