Volledig scherm

QQQ De schrik zit er nog steeds in bij overvallen kroegbaas uit Nuenen

NUENEN - Drie maanden na een brute overval op zijn woning kan kroegbaas Peter Schellens uit Nuenen eindelijk weer rustig slapen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor, maar een nieuwe alarminstallatie geeft in ieder geval een veilig gevoel.

Op 28 september van dit jaar gaat Schellens (56) nietsvermoedend slapen na een rustige avond in zijn café. Het is 1.30 uur ’s nachts. Nog geen drie kwartier later schrikt hij wakker en kijkt twee mannen met bivakmuts, koevoet en schroevendraaier in hun ogen. 'Liggen blijven. Waar is het geld?' "Ik dacht, ‘ik blijf helemaal niet liggen", vertelt Schellens. "Maar de ene begon met die koevoet te meppen op mijn arm en rug, en de ander maakte stekende bewegingen richting mijn been, met die schroevendraaier."

Na een korte, hevige worsteling besluit Schellens zich over te geven en zegt de mannen waar ze geld kunnen vinden. Het was overigens volkomen toevallig dat er geld in huis lag, laat Schellens weten. Hij was van zins zijn auto in te ruilen voor een nieuwe en moest daarvoor bijbetalen. Om die reden had hij contanten thuisliggen. Zijn kroegomzet bewaart hij nooit in zijn woning. Achteraf denkt de kastelein dat de overvallers van zijn voornemen wisten. "Ik zou anders niet weten hoe ze bij mij terecht zijn gekomen."

De roof laat niet alleen in de kroeg en het overhoop gehaalde huis zijn sporen na. Ook de kastelein zelf houdt lang last. "Ik sliep slecht. Bij het minste of geringste zuchtje wind werd ik wakker en ging ik toch even kijken of er iemand was."

Lees het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.