Het gemeentehuis van Nuenen.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Nuenen. © Ton van de Meulenhof

Raad Nuenen beslist over toekomst gemeente

NUENEN - Moet Nuenen zelfstandig blijven en intensief samenwerken met buurgemeenten? Of is een fusie – met welke gemeente dan ook – een beter idee? Dat is de formele vraag waar de gemeente Nuenen donderdagavond over vergadert.

Verslaggever Lukas van der Storm twittert vanuit de raadszaal.

Tweets by LvdSt

Eventuele fusiepartners, zoals Son en Breugel of Eindhoven, worden niet genoemd. Op het eerste oog is dat vreemd, want het gaat in de regio al maanden over de vragen 'met wie' en 'hoe'. De provincie stuurt overduidelijk aan op een fusie met Son en Breugel. De Nuenense raad besloot echter het proces te volgen waar het al bijna een jaar mee bezig is. Eerst een algemene keuze voor of tegen een fusie. Daarna volgt pas de vraag met wie.

Tot zover de theorie. Want het is nu al duidelijk dat fusiepartners vanavond toch al aan bod komen. De PvdA heeft inmiddels een amendement aangekondigd, waarin de partij toch al concreet opteert voor een samengaan met Eindhoven. W70 komt ook met een voorstel, dat juist een zelfstandig Nuenen benadrukt.

De raadsvergadering begint donderdagavond om 19.30 uur.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Geldrop e.o.